Монако – арена для багатих і знаменитих, князівство Рів’єри, відоме своїми принцесами та ексцесами, з центром у Монте-Карло. Готель Metropole Monte-Carlo, розташований за кілька кроків від легендарного Grand Casino, пройшов повну реновацію і знову відкрив свої двері у липні 2004 року, став найпопулярнішим готелем у Князівстві.
Готель Metropole Monte-Carlo прийняв перших гостей, ще будучи приватним володінням, у 1886 році, і незабаром став синонімом поняття «надзвичайного гламуру». Серед його найвідоміших клієнтів – Клаудіа Шиффер, Брітні Спірс та Стінг, як квінтесенція стилю та шику, що панує в готелі. Тепер готель знову відкрився, і його незрівнянний комфорт, поряд з новітнім обладнанням та сервісом, що не має собі рівних навіть за стандартами Монте-Карло, дозволив йому знову зайняти лідируючу позицію.
Повністю перепланований готель пропонує тепер незрівнянний комфорт разом з красою, ідеальним сервісом і пишною рослинністю навколо. Дизайн як інтер’єру, так і фасаду з територією був повністю перероблений Жаком Гарсія, відомим за своїми роботами у готелі Costes у Парижі та готелі La Reserve у Женеві. Фасад будівлі та загальна атмосфера залишаються класичними за стилем, у той же час Гарсіа привніс сучасні штрихи, що відрізняють готель Metropole Monte-Carlo від інших готелів на Площі Казино. Жак Гарсіа розробляв інтер’єр готелю і дизайн його інтер’єрів, будучи твердо переконаним, що зовнішній декор є найважливішим елементом в ансамблі з ландшафтом, який також відіграє важливу роль. Загальною метою переробки екстер’єру було створення у гостей відчуття, що вони входять на територію розкішної середземноморської вілли.
Атріум готелю з пишною рослинністю та унікальним скляним куполом є ілюстрацією стильного і розкішного духу, що панує тут. Кожна спальня оброблена до найменших дрібниць і багата на своєрідні художні деталі. У чудових ванних кімнатах холодні кольори поєднуються з вишуканими натуральними матеріалами, такими як дерев’яний масив та гладкий сланець. Усі спальні спроектовані таким чином, щоб відповідати вимогам як відпочиваючих, так і ділових туристів – у кожній з них передбачено вихід в Інтернет, інтерактивне телебачення, просторі антресолі для покупок, сейфи, міні-бари та цілодобовий рум-сервіс. Більшість із 126 номерів були повністю ренововані, а решта були косметично вдосконалені, в них були привнесені деталі, що надають їм нового вигляду.
Сьюти та джуніор-сьюти набули великої популярності у гостей, що люблять простір, комфорт та гарний пейзаж – деякі з них мають казковий вигляд на тераси та океан. Також у готелі є розкішний пентхаус-сьют «Золотий Квадрат», з однією спальнею та двома додатковими кімнатами, розкішною ванною та величезною терасою у 110 кв. метрів з неповторним виглядом на Середземне море та Площу Казино. На цій терасі можна влаштувати коктейль на 50 осіб.
Metropole Monte-Carlo, однаково улюблений світовими зірками та мешканцями Монако, відкрив спа-центр під знаком Givenchy. Це третє за рахунком спа-простір марки у світі після Марокко та Швейцарії. Лаконічність, витонченість ліній, класичне поєднання відтінків – інтер’єри тут витримані в класичному стилі марки. Атмосферу розкоші “Haute-couture” у Spa Metropole by Givenchy підтримує увагу до найдрібніших деталей. Наприклад, можна вибрати аромат марки, який супроводжуватиме вас протягом всього перебування у спа-центрі – хустинку з розпорошеним на неї ароматом покладуть у кишеню вашого банного халата.
У ресторані Joel Robuchon Monte-Carlo є середземноморське меню, створене Жоелем Робюшоном, яке обіцяє подарувати незабутній гастрономічний досвід. Завдяки відкритій кухні у ресторані, відзначеному двома зірками Мішлен, гості зможуть побачити шеф-кухаря Крістофа Кюсака, а також його команду під час приготування страв. Уніформа службовців розроблена винятково для цього ресторану стилістом готелю Мод Лесюр. Вона вносить свій штрих до ефемерної своєрідності квіткового оформлення та кулінарного мистецтва в багатій декоративній палітрі.
Жоель Робюшон, який має найбільшу кількість зірок у світі (32 зірки в гіді Michelin) відкрив 2 грудня 2008 р. в Монако свій перший японський ресторан, YOSHI, який вже в березні 2010 року отримав свою першу зірку Мішлен. Розташований у самому центрі Князівства, в готелі Метрополь Монте-Карло, YOSHI, що перекладається з японської мови як «доброта», пропонує вишукану та сучасну кухню – найсвіжіші нігірі, маки, сашимі, рибу та м’ясо, приготовлене у стилі «теппаньяки», а також найкращі сорти саке та японського зеленого чаю. Шеф-кухарем ресторану є Такео Ямазакі, який зараз працює під керівництвом Крістофа Кюсака. Ресторан із розкішним інтер’єром, створеним французьким дизайнером Дідьє Гомесом, вміщує до сорока відвідувачів. Із Yoshi є також вихід у японський сад, спроектований талановитим ландшафтним дизайнером Жаком Мессіном.
Бар готелю Métropole Monte-Carlo розташований між холом та рестораном. Архітектор-декоратор Жак Гарсіа перетворив його на куточок розкішного комфортного життя: «Цей видгляд на море, ця затишна атмосфера – та це справжній будинок, тут можна розташуватися, де забажаєте, випити чогось, почитати, поспілкуватися з друзями». Як у якомусь середземноморському палаці, тут усюди присутні артефакти: справжні книжки у бібліотеках бару; навігаційні інструменти, виготовлені у XVIII та XIX століттях, із слонової кістки, латуні та червоного дерева; колекція авторських меблів Жака Гарсіа зі знаменитими барними табуретами – «нескромність за секретом»; дві мавританські статуї ХІХ століття.
Ресторан “Одіссея”. В епічній поемі Гомера головний герой Одіссей, який зіграв ключову роль у Троянській війні і проголосив себе царем Ітакі, прославився на всю Грецію за свій розум і винахідливість. Карл Лагерфельд, натхненний цією легендарною історією, створив сучасну фотографічну інтерпретацію пригод Одіссея Середземномор’ям у вигляді скляної ширми, представленої в готелі Метрополь Монте-Карло, Монако. Такий масштабний проект, як «Одіссея» з вражаючою інсталяцією, басейном, вечірніми заходами та рестораном під егідою відомого шеф-кухаря Жоеля Робюшона, поєднує в собі кулінарні вишукування, мистецтво, моду, відпочинок та ідеально підійде для досвідчених завсідників модних курортів. У ресторані «Одіссея» під егідою Жоеля Робюшона представлено різноманітні страви на всі сезони: під час обіду (у період з 1 травня до середини вересня) надається можливість скуштувати легкі страви середземноморської кухні на відкритому повітрі. У вечірній час між 7 та 11 годинами (з червня до середини вересня) «Одіссея» перетвориться на коктейль бар із живою музикою, резидентом ді-джеєм та ексклюзивними легкими закусками, створеними Жоелем Робюшоном.
Більше інформації про розкішний готель на сайті Metropole Monte-Carlo